Sammanfattning kväll och natt

2017-10-28 17:55:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Media funktionen är inte bemannad och Polisen kommer endast i mån av tid svara på media samtal.

15.07 Luleå Trafikolycka singelolycka E4/bodenvägen, föraren är född 92 och behövde inte uppsöka sjukvård.

15:08 Gällivare Trafikolycka två bilar kolliderar, tre personer har förts till sjukhus. Under en period var vägen totalt avstängd. Samtliga personer var födda på 90-talet.

16.02 Boden Polisen får kännedom om att en bäver har gnagt av ett träd som blockerar vägen. Räddningstjänsten åker till platsen och åtgärdar problemet.

16:13 Gällivare Trafikolycka singel. En kvinna i 70 års åldern kört av vägen, patrull åker till platsen för att utreda omständighterna. Kvinnan förd till sjukhus i ambulans

16:35 Boden Snatteri på coop forum, en man i 60års åldern har blivit ertappad av personal. Polisen håller förhör och skriver anmälan om ringa stöld (snatteri)

16.54 Kiruna Misshandel en man och en kvinna har hamnat i bråk i sin bostad, båda inblandade personer är i 50 års åldern. Ingen frihetsberövad av polisen. Polisen skriver anmälan misshandel och håller förhör.

23.34 Luleå Misshandel På en fest i en bostad uppstår bråk och en person blir skallad och får ett jack i huvudet. Två anmälningar om misshandel upprättas. Två personer omhändertas för fylleri.

00:01 Haparanda Patrullen anträffar en man född 93. Han går omkring med en yxa och misstänks för brott mot knivlagen och narkotikabrott. Yxan förverkas och mannen medtas för provtagning. 

00:10 Piteå/Älvdal Polisen anträffar en person som misstänks vara påverkad av narkotika, han medtas för provtagning till polisstationen. 

00.12 Kiruna Våldsamt motstånd, en man född 93 blivit omhändertagen av vakter på en krog. Mannen misstänks för narkotikabrott samt våldsamt motstånd mot Polis, under ingripandet blir en Polis skadad i benet.

00.13 Kiruna Rattfylleri man född 94 stoppas som förare misstänks för rattfylleri, mannen medtas för provtagning.

00:18 Luleå En person har blivit omhändertagen av vakter, personen blir stökig och misstänks för olaga hot och våldsamt motstånd mot ordningsvakter.

01.07 Piteå/Älvdal Patrull befinner sig utanför ett uteställe och anträffar en person som blivit misshandlad. Samtidigt är det en person som vill anmäla ett ofredande. Två anmälningar separata anmälningar upprättas.

01.44 Kalix Bråk i bostad ett par i 30 årsåldern blir osams patrullen på plats upprättar en anmälan om misshandel och ofredande.

Fortsättningen på sammanfattningen skriven av RLC-befäl Johan Aittamaa

01:51 - Rattfylleri, Älvsbyn
En man i 20-årsåldern är misstänkt för rattfylleri efter att ha stoppats av en polispatrull på Östermalm i Älvsbyn.

02:00 - Hot mot tjänsteman mm, Boden
En man är misstänkt för hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd efter att ha satt sig till motvärn och hotat en ordningsvakt vid ett ingripande på en krog i Boden. Den misstänkte, en man i 20-åråldern, kommer att förhöras efter att han sovit ruset av sig på polisstationen.

Uppdatering kl 07:00 (av Börje Öhman, kommunikatör)

 Kl 02:44 Edet, Boden, trafikolycka singel. Sju personer drabbade, föraren förd med ambulans till sjukhus. För uppgift om skadeläge hänvisas till skjukvården.

Kl 02:50 bråk Storgatan, Luleå. Enligt anmälaren sparkar en person mot en annan som ligger på marken. Polispatrullen anträffar två personer på adressen och en av dessa är blodig. Ingen vill medverka till någon polisutredning. Den blodiga personen uppger att han ramlat. Lämnas utan åtgärd från polisen.

Kl 03:48 Kiruna, misshandel. Man ringer på porttelefonen vid polisstationen och vill anmäla att han blivit misshandlad. Har fått flera tänder utslagna. Polisen skriver anmälan och dokumenterar (foto) skadorna. Gärningspersonen är känd men inte frihetsberövad.

Hög belastning på polispatrullerna i länet. Bråk, fylleri, ringa narkotikabrott och andra typiska helg/löningshelgsärenden.

 

 

 

Se händelsen på polisen.se